Fysik

Mekanisk energi

01. oktober 2015 af Phil2992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med følgende opgaver?

En bold med massen 100 g tabes fra rundetårn 35,0 m over jorden.

Beregn boldens fart efter et frit fald på 12.0 m?

Beregn dels dens kinetiske energi efter de 12 meters fald, og dels den potentielle energi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af mathon

                        E_{mek}=mgh+\frac{1}{2}mv^2

                        E_{mek}=(0{,}100\; kg) \cdot \left(9{,}82\; \frac{N}{kg} \right)\cdot (35{,}0 \;m )+0

efter fald på 12.0 m    

                        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! (0{,}100\; kg) \cdot \left(9{,}82\; \frac{N}{kg} \right)\cdot (35{,}0 \;m )+0=(0{,}100\; kg) \cdot \left(9{,}82\; \frac{N}{kg} \right)\cdot ((35{,}0-12{,}0 )\;m )+\frac{1}{2}\cdot (0{,}100\; kg) \cdot v^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af mathon

hvoraf:
                     12\; m=\frac{v^2}{2\cdot \left (9{,}82\; \frac{m}{s^2} \right )}

                      v=\sqrt{2\cdot \left (9{,}82\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot \left (12\; m \right )}


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.