Matematik

differentialregning

01. oktober 2015 af Alice12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan vise hvordan man kan udregne denne ligning:

f(x)=x^2 parallele med linjen m: y=4x+1

Hvad er linjen m`s hældningkoefficient
Jeg ved at tangentens hældningkoefficient er f`'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af Stats

Linje m, er en lineær funktion af formen: y = ax + b, hvor a er hældningskoefficienten.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
01. oktober 2015 af Alice12 (Slettet)

Ved du hvordan man udregner den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2015 af mathon

Jeg ved at tangentens hældningkoefficient er f`'(x) = 2x.
parallellitet kræver
                                 f{\, }'(x_o) =2x_o=4


Svar #4
03. oktober 2015 af Alice12 (Slettet)

hvordan har du regnet den ud specifikt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2015 af mathon

#4

      (x2)' = 2 · x 2-1 = 2x1 = 2x = 4


Svar #6
04. oktober 2015 af Alice12 (Slettet)

hvordan ser ligningen så ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2015 af mathon

 tangentligning i punktet (2,4):

                               y-4=4(x-2)
 


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.