Kemi

Reaktionsligning

02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer.

Er der en venlig sjæl som gider og se om jeg har gjort dette korrekt? :-)

Jern reagerer med dihydrogensulfat og der dannes dihydrogen (gas) og jern(II)sulfat. 

Opskriv reaktionsligningen og afstem den.

Fe + H2SO4 → H2 + FeSO4


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2015 af mathon

Jern reagerer med svovlsyre og der dannes dihydrogen (gas) og jern(II)sulfat. 

      reaktionsligningen:

                                              Fe (s)  +  H2SO4 (aq)   →  FeSO4 (aq)   +   H2 (g)

              


Svar #2
02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Okay. Tak!

Ved du hvordan jeg finder fem til dette efterføglende'?

Hvad er hydrogenets volumen ved et tryk på 0,98 bar og en temperatur på 19,7°C?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2015 af mathon

Du oplyser intet om Fe-stofmængden.


Svar #4
02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Hov. Sorry.

Stofmængden er 04,33 mol


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2015 af mathon

Er kommaet sat rigtigt i 04,33 mol?


Svar #6
02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Ja. Det er fordi opgaven før denne lyder således :

Hvor mange g jern(II)sulfat og dihydrogen dannes, hvis vi bruger 24,5 g jern og 32,6 g dihydrogensulfat? 

Fe :

n: 24,5 / 55,85 = 0,433 mol


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2015 af mathon

så var kommaet altså sat forkert.

                n=\frac{24,5\; g}{55,85\; \frac{g}{mol}} = 0{,}439\; mol

Nu bruger du luftarternes tilstandsligning

                  p\cdot V=n\cdot R\cdot T
på formen
                  V= \left (\frac{R\cdot T}{p} \right )\cdot n                            R=0{,}083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}


Svar #8
02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Okay..:-) Jeg forstår  bare ikke hvordan det skal regnes ud når jeg ikke ved hvad p er.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2015 af mathon

p = 0,98 bar


Svar #10
02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Nå... Troede R var 0,98 ? :-)


Svar #11
02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Nevermind. Har fundet ud af at R er gaskonstanten. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Reaktionsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.