LaTeX

Forside

02. oktober 2015 af Stats

Hejsa.... Jeg har et lille problem... Jeg ville gerne have, at min forside lignede den til højre. Hvordan kan jeg det? Min kode er vist nedenunder billedet.. Altså. Tekstens overskrifter skal rykkes helt ud til linjens højre hjørne, og standard oplyningerne skal rykkes ned i højre hjørne

ll.png

\begin{document}

\begin{titlepage}
    \begin{center}
    \Huge{SRP}
    \end{center}
    \vspace{10em}
    \hfill\huge{Virksomhedsøkonomi og matematik}\\
    \noindent\rule{15cm}{2.4pt}
    
    \hfill\huge{Omkostninger}\\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \begin{center}
    \huge{"Navn"}
    \end{center}
    \vspace{5em}
    \hfill{Skole: AAA\\
    Klasse:5d9}
\end{titlepage}

\end{document}


Svar #1
02. oktober 2015 af Stats

.

- - -

Mvh Dennis Svensson

Vedhæftet fil:ll.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2015 af daleif (Slettet)

Det der er ikke koden til din forside, der mangler preamble. Du laver desiden en masse fejl, fx tager \Huge ikke noget argument, du kan bare skrive \Huge SRP, så gælder \Huge indtil \end{center}

Det kunne være at du skulle tage et kig på environmentet flushright


Svar #3
05. oktober 2015 af Stats

\documentclass[a4paper,11pt]{article}
\usepackage{amsmath}
\usepackage[margin=1in,left=1.5in,includefoot]{geometry}
\usepackage{lipsum}
\usepackage[utf8]{inputenc}

%billeder
\usepackage{graphicx} %Så man kan importere billeder
\usepackage{float}

%Sidehoved og sidefod
\usepackage{fancyhdr}
\pagestyle{fancy}
\fancyhead{}
\fancyfoot{}
\fancyfoot[R]{\thepage }

% linjer til sidehoved og sidefod
\renewcommand{\headrulewidth}{0pt}
\renewcommand{\footrulewidth}{0pt}

\begin{document}

\begin{titlepage}
    %titlen
    \begin{center}
    {\Huge{SRP}}
    \end{center}
    \vspace{15em}
    \hfill{\huge{Virksomhedsøkonomi og matematik}}\\
    \noindent\rule{15cm}{2.4pt}\\
    
    \hfill{\huge{Omkostninger}}\\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \\
    \\
    %navnet på forfatteren
    \begin{center}
    \huge{Dennis Gyldendal Svensson}
    \end{center}
    \vspace{14em}
    
    % standard oplysninger
    \begin{flushright}
    \begin{tabular}{ r  l }
        Skole: & CELF \\
        Vejleder: & Jonas Hansen, \\
         & Karen-Anne \\
        Afl. Dato: & xx-xx-201x \\
    \end{tabular}
    \end{flushright}
    
\end{titlepage}

Har lavet lidt mere.... Hvad er preamble? 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2015 af daleif (Slettet)

Preamble der det stykke af dit dokument der står over \begin{document}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2015 af daleif (Slettet)

Omskrivning. Et par hints: drop float pakken, du har IKKE brug for [H], lær at anvende floats korrekt. \\ bør kun anvendes i tabeller og lignende konstruktioner, det skal ikke begures til at skrifte linie i en forside konstruktion.

Her har jeg anvendt tabularx for at lave en tabel af tekst bredde, dette giver lidt bedre kontrol over stregen i dette tilfælde. Anvender booktabs for bedre linier (\midrule og \addlinespace}, array pakken for at kunne højrestille X søjlen

\documentclass[a4paper,11pt]{article}
\usepackage{amsmath}
\usepackage[margin=1in,left=1.5in,includefoot]{geometry}
\usepackage{lipsum}
\usepackage[utf8]{inputenc}

\usepackage{booktabs,tabularx,array}


    %billeder
\usepackage{graphicx} %Så man kan importere billeder
\usepackage{float}

% Sidehoved og sidefod
\usepackage{fancyhdr}
\pagestyle{fancy}
\fancyhead{}
\fancyfoot{}
\fancyfoot[R]{\thepage }

% linjer til sidehoved og sidefod
\renewcommand{\headrulewidth}{0pt}
\renewcommand{\footrulewidth}{0pt}

\begin{document}

\begin{titlepage}
  % titlen
  \begin{center}
    {\Huge{SRP}}
  \end{center}
  \vspace{15em}
  \begin{flushright}
    \huge
    % tabel af tekstbredde med ingen padding i cellerne
    \begin{tabularx}{\textwidth}{@{} >{\raggedleft\arraybackslash}X @{}}
      Virksomhedsøkonomi og matematik
      \\
      \addlinespace
      \midrule[2.4pt]
      \addlinespace
    Omkostninger
    \end{tabularx}
  \end{flushright}

  \vspace{4cm}


  % navnet på forfatteren
  \begin{center}
    \huge
    Dennis Gyldendal Svensson
  \end{center}

  \vspace{14em}
 
  % standard oplysninger
  \begin{flushright}
    \begin{tabular}{@{} r  l@{} }
      Skole: & CELF \\
      Vejleder: & Jonas Hansen \\
      & Karen-Anne \\
      Afl. Dato: & xx-xx-201x \\
    \end{tabular}
  \end{flushright}
 
\end{titlepage}
\end{document}


Svar #6
05. oktober 2015 af Stats

:DDDDDD FEDT!!! Tak skal du have.

Jeg anvender pakken float senere i dokumentet, til billeder og tabeller, men tusind tak :)

 \begin{tabular}{@{} r  l@{} }

[...]

\end{tabular}{@{} r  l@{} }

Hvad gør det, der er markeret med fed, altså " @{} "? Hvilken funktion har det?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (2)

Svar #7
05. oktober 2015 af daleif (Slettet)

Stadigvæk, du skal IKKE bruge den pakke. Lær at bruge

\begin{figure}[htbp]

Jeg plejer at sige til vores studerende at hvis de synes at de skal bruge [H] hele tiden, så skal de måske forlade LaTeX og gå tilbage til Word. [H] flots giver huller i teksten som får resultatet til at se grimt ud.

Bemærk at dine floats fungerer fint uden float pakken. den giver har [H] plus lidt mere de fleste ikke har brug for.

Grunden til at mange nybegyndere bruger float-pakken er at de ikke fortstår float begredet og placeringen af dem. En flydende figur vil man have "her i nærheden", hvis der ikke er plads lige her, så gerne på siden efter.

Rigtigt mange forsøger sig med \begin{figure}[h], dvs en "her hvis muligt"-figur. Men pr definition så skal der være tekst over og under en [h] figur, så hvis der ikke er plads til det har LaTeX ikke nogen placeringsmuligheder. Heldigvis er [h] faktisk det samme som [ht] så LaTeX vil nu forsøge med [t]. Per definition af "top" skal der være tekst under. Hvis figuren er så stor at der ikke også er plads til tekst  på siden så kan figuren ikke placeres i en [t] float. LaTeX har nu et problem for [h] og [t] virkede ikke. [t] vil blive testet og vil fejle på alle sider indtil slutningen af dokumentet, eller slutningen af dette kapitel (hvis man anvender en klasse med kapitler). Så figuren placeres ikke korrekt.

Men dette er brugerens fejl ikke, LaTeXs, man skal altid huske mindst [htp], "her, hvis muligt", "Toppen af siden" eller "Side kun med floats". Man kan også tilføje [b], for bunden af siden (det er ikke alle som synes dette er videre pænt).

Problemet med [H] figurer er at de bare kommer HER. Dvs. hvis der ikke er plads til den lige her, så stopper den indholdet på siden, efterlader et og iundsætter sig selv i toppen af næste side. Dette ser sjældent professionelt ud.

Har man et dokument hvor der både er [htp] og [H] floats, så kan man risikere at figurene fremkommer i teksten som

Figur 1, figur 3, figur 2

Igen en grund til at holde nallerne fra den konstruktion.


Svar #8
05. oktober 2015 af Stats

Ok... Den vil jeg droppe så :)

Og endnu en gang, tak :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Forside

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.