Kemi

Phosphate esters and anhydrides

03. oktober 2015 af guzbak - Niveau: B-niveau

Hej

a + b) Jeg har en opgave hvor jeg skal identificere ester bindinger og anhydride bindinger.
c) Dernæst skal jeg vise syre hydrolysen af produkterne.

a + b) har jeg prøvet at finde (se billede) - er der nogle der an bekræfte om det er rigtigt eller forkert?

Jeg har lidt svært ved hydrolysen. De hydrolysereaktioner jeg har øvet mig på har været der hvor C=O sidder, vil det så være der hvor P=O sidder og i så fald, skal der så spaltes to steder?


Svar #1
03. oktober 2015 af guzbak

Se evt. billedet her: https://billedeupload.dk/images/bkn3s.jpg

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2015 af Heptan

Ja, og syrehydrolysen giver 2 stk phosphat og benzylalkohol. Du kan lade som om der står C=O fordi deres reaktioner minder om hinanden.


Svar #3
04. oktober 2015 af guzbak

Hej.

Tak for svar.

Jeg har prøvet at opskrive reaktionen, men når jeg gør det får phosphat et H for meget. Kan dette godt betegnes som en R gruppe der sidder på phosphat?

En anden ting jeg er i tvivl om, er hvordan ved man med sikkerhed hvor OH og H fra H2O sætter sig (altså på højre eller venstre side af den binding der skal brydes).

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2015 af Heptan

Det er ikke sikkert de kommer fra H2O. Det kommer an på reaktionsmekanismen.


Svar #5
04. oktober 2015 af guzbak

Men er selve reaktionen så korrekt opskrevet?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2015 af Heptan

Hvor er reaktionspilen?


Svar #7
04. oktober 2015 af guzbak

Altså på venstresiden er det første billede plus vand og sidste billede er højresiden
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Phosphate esters and anhydrides

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.