Matematik

Differentialregning

03. oktober 2015 af simone1517 - Niveau: B-niveau

Jeg har en funktion: f(x)=b*x^a

Dette er jo potens.

Så ved jeg at f(2)=2 & f(4)=16

Hvordan bestemmer jeg a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af mathon

hvoraf
                  16 = b·4a        

                   2 = b·2a        

Ved division fås en lig ning i a. Løs denne.

Indsæt derfefter vaædien for a
i
                      2
          b =    -------  =  21-a
                     2a
           


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.