Kemi

Amin titrering

04. oktober 2015 af mileywhatsgood (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har lavet en titrering af en ukendt amin med NaOH, men jeg har problemer med at udregne molarmassen.

Ækvivalens punktet af aminen har jeg sat til at være 11,26 ved titrering af 28,5 mL NaoH

Jeg har aflæst pKa til at være 8,8 og derved får pKb til at være 5,2.

Når jeg så skal udregne molarmassen har jeg følgende oplysninger:

m(amin)= 223,3 mg = 0,2233 g

c(NaOH)=0,200M

V(NaOH)=28,5 mL = 0,0285 L

n(NaOH)=n(amin)

n(NaOH) = 0,200M*0,0285L = 5,7*10^-3  mol= n(amin)

M(amin)=0,2233g/5,7*10^-3 mol = 39,17 g/mol

Men det lyder bare meget lidt, er det min metode i udregningen der er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af Heptan

Hvordan har du fået 8,8?? Ligger den ikke mellem 9 og 10?

Du skal dividere stofmængden med to, fordi aminen er divalent (ligesom dit forrige indlæg). Dvs. molarmassen bliver dobbelt så stor.


Svar #2
04. oktober 2015 af mileywhatsgood (Slettet)

Jeg tror igen, at jeg har glemt at trække den overskuddet fra, så jeg kigger lige på det hele igen.


Svar #3
04. oktober 2015 af mileywhatsgood (Slettet)

Hvad vil det sige, at aminen er divalent?


Skriv et svar til: Amin titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.