Matematik

Differntiabel

04. oktober 2015 af Ingentin (Slettet) - Niveau: A-niveau

graferne for funktionerne f(x)= kvdr(x)   og g(x) =1/x   skærer hinanden i punktet (1,1), bestem den spidse vinkel mellem de to grafers tangenter i skæringspunktet 

HJÆLP 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af peter lind

Brug at retningsvektorerne for tangenterne er (1, f'((1)) og (1, g'(1))


Svar #2
04. oktober 2015 af Ingentin (Slettet)

det forstår jeg ikke - har ikke lært om dette 


Svar #3
04. oktober 2015 af Ingentin (Slettet)

Skal jeg udregen begge tangentligninger først (tegne dem i program) også kommer der vel en spids vinkel mellem disse og den skal jeg så også beregne? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2015 af peter lind

#3 De kan du også gøre


Svar #5
04. oktober 2015 af Ingentin (Slettet)

Okay mange tak for har ikke lært om det andet der  


Svar #6
04. oktober 2015 af Ingentin (Slettet)

Kan du lige give et hint til hvordan jeg skal udregne tangentligningen er det 

for f(x)=1/x   er det så y= -1/4x+1 eller så har jeg fået 1= (1x0)/(x03) (men er ikke sikker og hvis det er den så hvordan får jeg den til en tangentligning)


Svar #7
04. oktober 2015 af Ingentin (Slettet)

Kan du lige give et hint til hvordan jeg skal udregne tangentligningen er det 

for f(x)=1/x   er det så y= -1/4x+1 eller så har jeg fået 1= (1x0)/(x03) (men er ikke sikker og hvis det er den så hvordan får jeg den til en tangentligning)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2015 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) f kan naturligvis er stattes af g(x).

I dette tilfælde er x0 = 1 og f(x0)=g(x0) = f(1)=g(1) = 1. for g(x) er g'(x) = -1/x2  og dermed g'(1) = -1/12 = -1

tangentligningen bliver y = g'(1)(x-1)+g(1) = 1*(x-1)+1


Skriv et svar til: Differntiabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.