Matematik

Er det rigtig matematik

04. oktober 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

1)

f(x)=5^x * in(x)

f'(x)=5^x *in(x) *in(x)+5^x * 1/x 

er det rigtig og kan den reduceres? 

2) 

f(X)=3X+E^2 *X^2 

f'(x)=3+e^x *x^2 + e^x *2x 

er det rigtig og kan den reduceres? 

3)

f(x)=4/x - kvadratrod hvor 2 står uden for og x ind i kvadratroden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af mathon

det hedder ikke in(x) men \ln(x).


Svar #2
04. oktober 2015 af hellokitty3

det var også det jeg menete men kan du se om det rigtig og om man kan reducerer dem og den sidst kunne ejg ikke finde ud af. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2015 af mathon

1)
          f(x)=5^x\cdot \ln(x)\; \; \; \; \; x>0

          f(x)=\ln(5)\cdot 5^x\cdot \ln(x)+5^x\cdot \frac{1}{x}=5^x\left ( \ln(5)\cdot \ln(x)+\frac{1}{x} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2015 af mathon

3)
          f(x)=\frac{4}{x}-2\sqrt{x}\; \; \; \; x>0

          f{\, }'(x)=\frac{-4}{x^2}-\frac{2}{2\sqrt{x}}=-\frac{4}{x^2}-\frac{\sqrt{x}}{x}=-\left ( \frac{4+x\sqrt{x}}{x^2} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis 2) skal læses som f(x) = 3x + ex * x2 , så er den rigtigt differentieret.


Skriv et svar til: Er det rigtig matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.