Matematik

Rette min opgaver differentere

04. oktober 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan rette det her og hvis udtrykket kan reduceres kan i ikke skrive hvordan? 

http://tinypic.com/view.php?pic=sd30jn&s=8#.VhEcXvntmko

http://tinypic.com/view.php?pic=3477drq&s=8#.VhEcy_ntmko

http://tinypic.com/view.php?pic=2w6zdbc&s=8


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2) 4x2 + 2x2 = 6x2

4) f '(x) = 12e3x - 1

7) 1/(2√x) * x1,5 + √x * 1,5*x0,5 = ½ * x1,5 - 0,5 + 1,5*x0,5 + 0,5 = 2x

Du kunne også have omskrevet f(x): √x * x1,5 = x0,5 + 1,5 = x2

8) f '(x) = 5x * ln(5) * ln(x) + 5x * 1/x

10) Omskriv først f(x), og differentiér så. Altså

f(x) = 4/x - 3√x

f(x) = 4x-1 - x1/3

f '(x) = -4x-2 - 1/3 x-2/3

11) Du skal ikke differentiere konstanten.

f '(x) = 5 * 1/x = 5/x

12) Samme igen. f '(x) = 12 * 2x * ln(2)

14) Omskriv først f(x), differentiér så.

f(x) = 1/x5 + 3x

f(x) = x-5 + 3x

f '(x) = -5x-6 + 3x * ln(3)

Resten ser rigtigt ud.

 


Svar #2
04. oktober 2015 af hellokitty3

Kan det så godt passe at 

11) 

f'(x)=5*1/x =5/x=5*1/x =5x^-1 

12)

f'(x)=f'(x)=12*1/x *2^x *ln(2)= 12x^-1 *2^x *ln(2)

og er nummer 13 rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

11) Ja, du kan godt omskrive til 5x-1, hvis du synes, det ser pænere ud.

12) Hvor får du 1/x fra?. Du skal bruge reglen

f(x) = ax

f '(x) = ax * ln(a)

og 12-tallet bliver bare bevaret ved differentiationen.

13) er rigtig. f '(x) = -2x-0,5 . Du kan omskrive den til -2/√x, hvis du har lyst.


Skriv et svar til: Rette min opgaver differentere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.