Matematik

eksponentialfunktion

04. oktober 2015 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg skal bestemme grundtallet for eksponentialfunktionen:

f(x) = 2x-2 * 41-x 

Er der nogle der kan hjælpe med hvilken formel jeg kan bruge, evt. hvordan jeg regner det??

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af peter lind

4y = (22)y =22y


Svar #2
04. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Tak, ifølge min facitlisten skal det give en 1/2, altså: f(x) = 1/2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2015 af peter lind

Bruger du resultatet i #1 på  41-x får du  41-x = 22(1-x) = ...


Svar #4
04. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg løser det.

Mit bedste bud er at bruge potensregneregler?

Men jeg har facit og det er at grundtallet er = 1/2.

Men jeg må spørge imorgen.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2015 af peter lind

Du har ret i at du skal bruge potensregnereglerne. Du skal brug an*am = an+m


Svar #6
04. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Ok, tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. oktober 2015 af Stats

2x-2 · 41-x

2x·2-2·4·4-x = 2x4-x = 2x/4x = (2/4)x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.