Matematik

Lån- Rentetilskrivning

04. oktober 2015 af Vanessalarsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Sætter dettte indslag op igen da jeg ikke forstod forrige besvarelser

(årlig rentetilskrivning) A lån = 27,6%

(månedlig rentetilskrivning) B lån = 2,1%

Lånet lyder på 11000 kr. 

A. hvor meget skylder familien efter det første år , hvis de vælger a lånet

B. hvor mange procent er gælden vokset?

c. hvad ville familien skylde efter 2 år,hvis der havde været 24 måneders betalingsfrihed?

er helt blank ved disse 3 spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af 656

A. 11000*1,276=14036

B. Det er selvfølgelig 27,6%

C. 11000*1,02124=18113.84

Jeg ved ikke om jeg har løst c rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2015 af 656

I opgave B er det så også efter A lånet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2015 af Stats

a)

A: 11.000·(1 + 0,276) = 14.036
B: 11.000·(1 + 0,021)12 = 14.115,67

Jeg anvender her, renteformlen.

                                Kn = K0·(1 + r)n

Hvor:
Kn er hvad der står på kontoen efter n terminer
K0 er startkapitalen. Kapital = penge
r er renten. (renten skrives altid som decimal)
n er antallet af terminer der løber renter på. Terminer = antal gange der påløber renter.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2015 af Stats

b)

A: Start = 11.000 kr.    Slut = 14.036 kr
B: Start = 11.000 kr.    Slut = 14.115,67 kr.

                            A:    (14.036 - 11.000)/11.000 = 27,6%
                            B:    (14.115,67 - 11.000)/11.000 = 28,32%

Hvor meget kapitalen er faldet/steget udregnes ved

                                     (Kultimo - Kprimo)/Kprimo

Hvor:
Kultimo er den sidste kapital. (penge efter)
Kprimo er den første kapital. (penge før)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2015 af Stats

c)

24 mdr = 2 år.

Betalingsfrihed at der ikke skal betales i de mdr/år.

Derfor må det være 11.000 kr for både A og B.

(skriv hvis der er noget der skal uddybes..)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Lån- Rentetilskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.