Kemi

Syre base

04. oktober 2015 af Brainyy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Er der en som vil være søde og hjælpe med opgave b og d?

I opgave b har jeg fået af vide at pKs = 4,82 og at jeg så skulle beregne pKb. Og det er vel bare 14 - pKs = pKb ( som giver 9,18 ) men det er jo bare pKb og ikke pH så jeg ved ikke hvad jeg ellers kan gøre?

Og opgave d har jeg beregnet således:

pOH=0,5*(pK_b-(logc_b ))= 0,5*(9,18-(log2,3*?10?^(-4) ))= 6,4


Så bruger vi følgende formel til at finde pH.
pOH+pH=14 ↔pH=14-pOH=14-6,4=7,6
Så pH i ækvivalenspunktet ved 25C = 7,6.

Er det rigtigt? Og i må også meget gerne hjælpe i forhold til titrering.

b)  Beregn pH i den vandige opløsning af butansyre ved 25 oC.

25,0 mL af butansyreopløsningen titreres med en 0,300 M kaliumhydroxidop- løsning, hvorved følgende reaktion forløber

CH3CH2CH2COOH(aq) + OH–(aq) → CH3CH2CH2COO–(aq) + H2O(l)

c) Beregn, hvor stort et volumen af KOH-opløsningen, der skal tilsæt- tes for at na° ækvivalenspunktet.
Foresla° en indikator, der kan anvendes ved titreringen.

d) Beregn pH i ækvivalenspunktet ved 25 oC.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af Heptan

Der mangler vigtige informationer om butansyreopløsningen. 


Skriv et svar til: Syre base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.