Fysik

resulterende kraft

05. oktober 2015 af zartorium (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg skal beregne den resulterende kraft på min y akse. Den peger ned ad gennem y aksen, men mere får jeg ikke oplyst. jeg har berenget Rx. 

F3 er 20Kn

her et link til billedet 

http://postimg.org/image/52jcb2d3j/


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2015 af hesch (Slettet)

F3 er parallel med y-aksen og yder derfor ingen kraft på denne.

Generelt løses sådanne opgaver nemmest ved på lommeregneren at anvende komplekse tal, altså:

F1 / θ1 + F2 / θ2 + F3 / θ3 = Z

Indstiller du lommeregneren til rektangulære koordinater fås kraften i x-retningen som realdelen af Z, og kraften i y-retningen som imaginærdelen af Z.

Du kan også benytte vektor-regning, med anvendelse af cos-  og sin-funktioner.

Det kan da ikke passe, at du ikke kender F1 og F2 eller har andre oplysninger.

F3 = 20 Kn

F3 = 20 kN , skrives det.

Kan du lave et bedre billede?  Man kan ikke se hvad der foregår.


Skriv et svar til: resulterende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.