Matematik

Summen af en række

05. oktober 2015 af hammer26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende

\frac{n}{n^{5}+1}\leq \frac{1}{n^{4}}\leq \frac{4}{3}\frac{1}{(N+1)^{3}}

Jeg skal bestemme en værdi for N∈N således at

\sum_{n=N+1}^{\infty }\frac{n}{n^{5}+1}\leq 0,05

Hjælp !!!


Svar #1
05. oktober 2015 af hammer26 (Slettet)

Virkelig ingen som gider/kan hjælpe mig ?


Svar #2
06. oktober 2015 af hammer26 (Slettet)

Desperat brug for hjælp her!!!!!

Svar #3
07. oktober 2015 af hammer26 (Slettet)

Jeg er sikker på at der er en eller anden som kender til denne type matematik. Gider en eller anden ikke nok at hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2015 af Keal (Slettet)

Du mener vel

          \sum_{n=N+1}^\infty \frac{n}{n^5 + 1} \leq \sum_{n=N+1}^\infty \frac{1}{n^4} \leq \frac{4}{3} \frac{1}{(N+1)^3}

Du kan derfor blot vælge N så

         \frac{4}{3} \frac{1}{(N+1)^3} \leq 0.05


Svar #5
07. oktober 2015 af hammer26 (Slettet)

Skal jeg bare løse den lille ulighed?
Jeg troede helt ærligt at jeg skulle igennem meget mere.

Skriv et svar til: Summen af en række

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.