Kemi

Fysik energi

05. oktober 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgaverne som er vedhæftet jeg har svært ved dem alle sammen :(

Vedhæftet fil: Brints spektrallinjer.docx

Svar #1
05. oktober 2015 af hellokitty3

Eller den første og anden kan jeg godt finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2015 af Soeffi

#0. Mener du disse:

* Lav en stor tegning af et brint-atom med 6 skaller.

* Nu har brint-atomet kun én elektron, men hvor mange elektroner er der i øvrigt plads til i hver skal? Hvor mange elektroner er der plads til i alle de 6 skaller tilsammen?

* Når elektronen springer fra tredje skal til anden skal udsendes en lyspartikel (en foton) med bølgelængden 656 nm. Tegn den springende elektron. Tegn fotonen, der løber væk, som en bølge (gerne farvelagt).

* Tegn også de tre andre mulige spring, som elektronen kan foretage, og farvelæg fotonen, der løber væk.

* Balmers formel kan også bruges til at andre bølgelængder (n = 7, n = 8, n = 9 osv). Hvor stor er bølgelængden λ, hvis n = 7. Er denne foton synlig?

* Kan du regne ud, hvordan Balmers formel ændres, hvis den skal bruges til at beregne bølgelængden mellem fjerde skal og første skal? Er denne foton synlig?


Svar #3
05. oktober 2015 af hellokitty3

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2015 af Soeffi

#2 ... Nu har brint-atomet kun én elektron, men hvor mange elektroner er der i øvrigt plads til i hver skal? Hvor mange elektroner er der plads til i alle de 6 skaller tilsammen?

Antallet af elektroner i en skal følger formlen: 2·n2, hvor n er skalnummeret. Dog er der i praksis en øvre grænse på 32 elektroner for en skal.


Svar #5
05. oktober 2015 af hellokitty3

Er det ikke sådan

2 i første skal
8 i anden skal
18 i tredje skal
32 i hver af de næste skaller


Svar #6
05. oktober 2015 af hellokitty3

Men hvordan er tegningen så?


Svar #7
05. oktober 2015 af hellokitty3

jeg fundet ud af det men kan du hjælpe med 4, 5 og 6 


Skriv et svar til: Fysik energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.