Fysik

Tryk i fysik

05. oktober 2015 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens,

Jeg er i gang med en opg. omhandlende luftens tryk.

Ogave a: find vands densitet i en tabel og beregn trykket i vandet i 1 meters dybde, når luftens tryk er 1 atm. 1 atm= 101,3 kPa

Jeg kommer frem til at :

P=  101,3 kPa+1000*9,82*1

P=  111,12

er det korrekt?

b) Beregn hvor mange meter, vi skal dykke ned i vand, for at trykket stiger med 1 atm

Hvordan finder man ud af det?

c) Find kviksølvs densitet i en tabel og beregn trykket af en kviksølje på 1 m

hvordan finder jeg frem til det?

d) Beregn højden af en kvksølvsøjle, hvis tryk er 1 atm

hvordan finder jeg ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a) Rigtigt

b) ΔP = ρ*g*h  <=> h = ΔP/(ρ*g)

Indsæt så

ΔP = 1 atm = 101325 Pa

c) ρkviksølv = 13546 kg/m3

Indsæt dette og h = 1m i formlen

ΔP = ρ*g*h

d) Brug formlen

h = ΔP/(ρ*g)

igen med ΔP = 101325 Pa og ρ = 13546 kg/m3


Skriv et svar til: Tryk i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.