Kemi

Færdiggøre reaktionsskema

05. oktober 2015 af guzbak - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har reaktionerne a-g, hvoraf jeg har forsøgt at løse 3 af dem - er der nogle der kan bekræfte om de er rigtige og hjælpe mig med de øvrige? evt. med en forklaring.

a) CH3CH2-C(CH3)2-CCH2CH=C(CH2CH3)CH3 -
Vi har altså CH3CH2CCH2CH=CCH3, hvor 2CH3 sidder på C og CH2CH3 sidder på =C på tegningen

b) CH2CH2CHCH(CH3)2 - altså sidder OH på første CH på tegningen

c) 2CH3CH2SH => oxideres => HOCH2CH2S-SCH2CH2OH

d) aromatisk ring sidde på CH2CH(OH)CH2CH3 hvor OH er sidegruppe på CH. Det oxideres til aromatisk ring - CH2COCH2CH3

e) (CH3)3N + H2O <=> (CH3)3NH+ + OH-

f) (CH3)3N + HCL => ?

g) (CH3)3NH+ + OH- => ?

Hvis det er uoverskueligt, lægger jeg et billede op af det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af ChemistryIsKey

Det ville være rart med et billede :)


Svar #2
07. oktober 2015 af guzbak

Forståeligt. Er dette bedre? :-)


- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Svar #3
07. oktober 2015 af guzbak

Hvis man højreklikker og trykker åbn i en ny fane bliver det større :-)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2015 af ChemistryIsKey

a) Der vil ske addition af HCl til alkenen.

b) Der vil ske en dehydrering (Elimination af OH og et β-H = Dannelse af en alken).

c) Ved forsigtig oxidation dannes disulfider som du har skrevet, men hydrogrupperne skal ikke med. Der dannes bare en S-S 'bro'.

d) Den sekundære alkohol oxideres til en keton.

e) Helt rigtigt :)

f) Igen vil trimethylamin opføre sig som base, og optage en proton fra HCl, som er en stærk syre.

g) Hydroxid er en stærk base og vil derfor snuppe en proton fra den protonerede reaktant (Du kan selv sammenligne pKb værdierne, og så hvorledes basestyrkerne forholder sig mellem reaktantern).

:))


Svar #5
07. oktober 2015 af guzbak

Mange tak for den gode hjælp!! :-)

Vil det så sige at

a) H sætter sig på C ved =C og Cl sætter sig på venstresiden af =, så vi får CHCl. Dobbelt binding brydes til enkeltbinding.

b) CH3-CH = CH-(CH3)2

c) CH3CH2-S-S-CH2-CH3

d) Var denne forkert? er det ikke bare H fra OH og H fra CH der fjernes?

f) (CH3)3NH+ Cl-

g) (CH3)3N + H2O

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Svar #6
09. oktober 2015 af guzbak

Er den helt gal?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. oktober 2015 af ChemistryIsKey

I b) burde du få:    CH3CH2CH=C(CH3)2   (Det ser ud som om du har glemt et carbon i dit svar).

Jo du har skrevet det rigtige i d). Men måske er det godt at øve korrekt kemisk nomenklatur, så du har styr på det - Det er meget vigtigt :) En alkohol oxideres til en keton - dvs (i dette tilfælde);  R2CH-OH bliver oxideret til R2CO.

Ellers er det helt rigtigt :)


Skriv et svar til: Færdiggøre reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.