Kemi

Kemi syre base

06. oktober 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau
Hvorfor er phenolphhalein en velegnet indikator til Titring af eddikesyre med natriumhydroxid

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af ChemistryIsKey

pH i ækvivalenspunktet kan du finde som;

     pH = 2 * pKa = 2 * 4.76 = 9.52

Phenolphtalein er en indikator, som skrifter fra farveløs til lille i pH-intervallet 8.2 - 10 (ca.). pH i ækvivalenspunktet ligger i enden af dette interval, så når den er blevet kraftlig lilla er du altså i ækvivalenspunktet.

(Note: I praksis er phenolphtalein ikke god, da den har et meget bredt interval, og det vil være svært at bedømme, hvornår man er i ækvivalenspunktet med din pH-værdi ved en kolorimetrisk titrering, men det er nok ment som en akademisk opgave) :).


Skriv et svar til: Kemi syre base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.