Matematik

løse ligningen cos(x)=1 for xE[-2pi;2pi]

06. oktober 2015 af en29 - Niveau: A-niveau

Nogen der vil hjælpe mig med at løse ovenstående ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der er tre løsninger:

x = -2π

x = 0

x = 2π

Prøv at kigge på enhedscirklen:

cos (x) er lig 1, hver gang du befinder dig i startpunktet på enhedscirklen.

Prøv at køre igennem intervallet [-2π;2π]: Placér din finger i startpunktet, og kør en omgang baglæns (med uret). Nu er x = -2π, og cos(x) = 1. Så den første løsning er x = -2π. Du begynder så at køre din finger rundt langs enhedscirklen mod uret. cos(x) kan du hele tiden aflæse som punktet på 1.aksen lodret under eller lodret over din finger. Næste gang du kommer til et punkt, hvor cos(x) = 1, er ved x=0. (Din finger er nu tilbage i startpunktet). Så x = 0 er den næste løsning. Du kører din finger videre rundt, og når du har kørt en omgang mere er x = 2π, og du er i slutningen af intervallet. Her er cos(x) = 1, så den sidste løsning er x = 2π. 


Svar #2
06. oktober 2015 af en29

Mange mange tak!


Skriv et svar til: løse ligningen cos(x)=1 for xE[-2pi;2pi]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.