Matematik

Nogle som kan hjælpe med at beregne firekantet ABCD

06. oktober 2015 af Muddisimsek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der vil hjælpe mig med følgende opgave? :-)

Beregn vinklerne i firkant ABCD, når A(-5,3), B(4,10), C(12,-1) og D(1,-7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Tegn punkterne ind i et koordinatsystem, så du kan orientere dig.

Vinkel A kan du så finde som vinklen mellem de to vektorer

AB = (4,10) - (-5,3) = (9,7)

og

AD = (1,-7) - (-5,3) = (6,-10)

ved at bruge formlen

cos(v) = ab/(|a|*|b|)


Svar #2
06. oktober 2015 af Muddisimsek (Slettet)

#1

Tegn punkterne ind i et koordinatsystem, så du kan orientere dig.

Vinkel A kan du så finde som vinklen mellem de to vektorer

AB = (4,10) - (-5,3) = (9,7)

og

AD = (1,-7) - (-5,3) = (6,-10)

ved at bruge formlen

cos(v) = ab/(|a|*|b|)

Har tegnet det ind.:) så for at finde Vinkel A skal jeg bruge AB? og for at finde B skal jeg så bruge BC? og er det skalarprodukt jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

cos(A) = ABAD / (|AB|*|AD|

 ABAD = (9,7) • (6,-10) = 9*6 + 7*(-10) = -16

|AB| = √(92 + 72) = 11,4

|AD| = √(62 + (-10)2) = 11,7

cos(A) = -16/(11,4 * 11,7)  <=>

A = 96,9o

På samme måde med vinkel B og C. D kan du beregne ved at udnytte, at vinkelsummen i en firkant er 360o.


Svar #4
06. oktober 2015 af Muddisimsek (Slettet)

#3

cos(A) = ABAD / (|AB|*|AD|

 ABAD = (9,7) • (6,-10) = 9*6 + 7*(-10) = -16

|AB| = √(92 + 72) = 11,4

|AD| = √(62 + (-10)2) = 11,7

cos(A) = -16/(11,4 * 11,7)  <=>

A = 96,9o

På samme måde med vinkel B og C. D kan du beregne ved at udnytte, at vinkelsummen i en firkant er 360o.

Jeg er seriøst ikk med i hvad du laver :( kan du forklar?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

AB er vektoren, der peger fra A til B.

AD er vektoren, der peger fra A til D.

Vinklen A kan du så finde som vinklen mellem disse vektorer.


Skriv et svar til: Nogle som kan hjælpe med at beregne firekantet ABCD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.