Matematik

Opgave 6A i eksamensopgave

06. oktober 2015 af emma1513 (Slettet) - Niveau: B-niveau

To eksponentielle funktioner f og g har forskrifterne f (x) = 50⋅1,10x

g(x) = 80⋅0,85x
Graferne for de to funktioner er vist på bilag 3.

a)  Bestem fordoblingskonstanten for en af ovennævnte funktioner og begrund dit valg af funktion.

b)  Løs ligningen f (x) = g(x) og markér løsningen på bilag 3. 

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af den, så jeg håber, at i kan hjælpe :))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

En eksponentialfunktion

f(x) = b*ax

er voksende, når a > 1, og aftagende når a < 1. Det giver altså kun mening at tale om fordoblingskonstanten, når a > 1. Hvis a < 1 vil man tale om halveringskonstanten. Du er altså nødt til at vælge f.

1,10T2 = 2  <=>

T2 = log(2) / log(1,10) = 7,27

b)

50*1,10x = 80*0,85x  <=>

(1,10/0,85)x = 80/50  <=>

1,294x = 1,6  <=>

x = log(1,6)/log(1,294) =1,82


Skriv et svar til: Opgave 6A i eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.