Matematik

HJÆÆLP!!

06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa er der en venlig sjæl som vil hjælpe mig med opgave b og c? Er vildt lost, og opgave er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Vil du hjælpe mig med hvordan jeg skal gribe opgaven an? Bliver lidt forvirret over den punktmængde der bliver angivet i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2015 af PeterValberg

f(x) er jo sådan set grafen (selve stregen) i det givne interval,
så punktmængden må være den, der ligger mellem selve grafen
og en vandret linje med ligningen y = 2 i det givne interval for x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Jeg har lige vedhæftet et billede af grafen, hvor jeg har lavet stregen y=2, kan du se om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2015 af PeterValberg

Ja, det ser meget rigtigt ud

Så skal du lige have bestemt skæringspunkterne mellem linjen og grafen for f
det er nemlig dit integrationsinterval

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hvad vil du så sige grænserne vil være?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2015 af PeterValberg

#6

Se #5 (som jeg lige opdaterede)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Er det bare det er der angivet intervallet i opgaven?


Svar #9
06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hahaha nåårh det var også det jeg gjorde, TAK


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2015 af PeterValberg

Nej, du skal bestemme skæringspunkterne mellem f(x) = 1/cos(x) og linjen g(x) = 2

(redigeret) Okay, det havde du gjort :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Vil du gerne hjælpe mig med opgave b, så vidt jeg kan regne ud er det opgave c du har hjulpet mig med :)


Svar #12
06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Det er der jeg bliver forvirret af punktmængdens interval


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2015 af mathon

b)
           
V_x=\pi \cdot \int_{-\frac{\pi }{3}}^{\frac{\pi }{3}}2^2 \textup{d}x-\pi \cdot \int_{-\frac{\pi }{3}}^{\frac{\pi }{3}}\frac{1}{\cos^2(x)}\, \textup{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2015 af mathon

skæringspunkternes førstekoordinater, som er integrationsgrænserne:

                  \frac{1}{\cos(x)}=2

                  \cos(x)=\cos(-x)=\frac{1}{2}

                  x=\frac{\pi }{3}

                  -x=-\frac{\pi }{3}


Svar #15
06. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Men jeg får de samme skæringspunkter som jeg fik ved opgave c, nu er jeg helt forvirret?


Skriv et svar til: HJÆÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.