Matematik

Lineær sammenhæng

06. oktober 2015 af BoLarsen00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En el-regning består af en fast afgift og en afgift, der afhænger af hvor meget el man har brugt. Ved Byens El-selskab betaler man 435 kr. årligt i fast afgift og for forbruget betales der 1,65 kr. pr. kWh.

a)  Opstil en model der beskriver sammenhængen mellem forbruget (målt i kWh) og prisen (målt i kr.)

b)  Jensen har brugt 3560 kWh på et år. Hvor stor bliver Jensen’s el-regningen?

Andersen bruger Det Alternative El-selskab, og betaler 7060 kr. for 4000 kWh. Sørensen bruger også Det Alternative El-selskab, og betaler 6210 kr. for 3500 kWh.

c) Opstil en model der beskriver sammenhængen mellem forbruget (målt i kWh) og prisen (målt i kr.) for Det alternative El-selskab. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af mathon

a)
            \underset{kr}{{y}}=1{,}65\cdot \underset{el-forbrug}{x}+435

            y=1{,}65\cdot x+435


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2015 af mathon

c)
          a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}                 b=y_1-ax_1


Svar #3
06. oktober 2015 af BoLarsen00 (Slettet)

tusinde tak mathon! så havde jeg regnet det rigtigt! :)


Svar #4
06. oktober 2015 af BoLarsen00 (Slettet)

men hvad skal jeg skrive ved y1, y2, x1 og x2? 

please hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2015 af mathon

#4
           a=\frac{y_{And}-y_{S\o r}}{x_{And}-x_{S\o r}}        b=y_{And}-a\cdot x_{And}


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. oktober 2015 af mathon

              


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.