Matematik

Ligninger hjælp :Da

06. oktober 2015 af mathiasploug1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har disse ligninger og er helt væk, nogle der kan hjælpe mig.

1. x^2-7x+12=0

2. x^2+4x+k=0

3. y-2x=4 og y=-6x+2

4.  1/x+2x=3

1/x er en brøk.

venligst hjælp da jeg skal bruge det til en matematik time.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af Stats

1.

2x2 + 6x + (-8) = 0
ax2 + bx + c = 0

d = b2 - 4ac      - Hvis d > 0 to løsninger, hvis d = 0 én løsning, hvis d < 0  ingen løsninger

      -b ± √d
x = ----------
         2a

2.

Samme som i 1.

3.

Sæt y lig hinanden og løs mht. x

4.

Gang med x i hele ligningen, og anvend formlen fra 1.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2015 af peter lind

De to første ligningern er andengradsligninger. Den sidste ligning kan laves til en 2. anden grads ligning ved ar gnge med x på begge sider af lighedstegnet. Der må stå i din bog hvordan man løser 2. gradsligninger. Du kan også se formlerne på https://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2015 af peter lind

3. indsæt udtrykket for y i den anden ligning i den første ligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2015 af StoreNord

Ligning 1 fremstiller en parabel. Parablen skærer x-aksen i måske 2 punkter.

Disse 2 punkters x-værdi er kaldes dens rødder, og det er dem du skal finde.

Dèr er y-værdierne =0, derfor kaldes de nul-punkter.

Du skal finde rødderne, som gør ligningen sand.


Svar #5
06. oktober 2015 af mathiasploug1 (Slettet)

TAK :D


Svar #6
06. oktober 2015 af mathiasploug1 (Slettet)

Nogle der kan svarene så jeg ikke kommer i skole helt forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2015 af StoreNord

1) og 2)  Se svar #

3a)  omformes til           y = 2x + 4        find roden

3b)  omformes til           y=- 6x + 2        find roden

4)    1/x+2x=3     <=>   1+2x2 = 3x     <=>    2x2 - 3x - 1 = 0                         find selv rødderne!  (Se svar #1)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2015 af StoreNord

Fortsættelse af #7

x^2+4x+k=0           omskrives til  

f(x)=x2 +4x+k

Man finder diskriminanten

D= 42 -4*1*k    <=>

D= 16 - 4k

Så er rødderne

\frac{-A\pm \sqrt{D}}{2*A}=\frac{-4\pm \sqrt{16-4k}}{2*4\! } \; \; \; Facit!!

Rødderne er udtrykt ved hjælp af k, selvom du slet ikke kender den. Prøv nu bagefter at sætte den til for eksempel -3, og se vedhæftede billede

Vedhæftet fil:Ligninger hjælp.png

Svar #9
07. oktober 2015 af mathiasploug1 (Slettet)

Tak for hjælpen det var lidt nemmere, forstod ikke helt min lærer og har ikke haft spurgt ham. Men tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2015 af mathon

se evt.
 


Skriv et svar til: Ligninger hjælp :Da

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.