Kemi

Termodynamik. Work.

07. oktober 2015 af jan12344 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Er der nogen der kan fortælle mig hvad forskellen mellem work done on system, og work done by system er (forklaret fra et termodynamisk synspunkt). Det er spg. B i den vedhæftet fil. Som jeg kan se på nettet er det åbenbart by the system som er det rigtigte i vedhæftet spg, hvilket jeg ikke helt forstår (måske fordi jeg ikke kan forstå by/on pricippet). Jeg får a til at være w=-75.28J, hvilket burde være rigtigt.

Vedhæftet fil: studieportalen herder.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2015 af mathon

                W=-\left ( 0{,}092896\; \frac{cm^3}{g} \right )\cdot m\cdot p

                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! W=-\left ( 9{,}2896\cdot 10^{-5}\; \frac{m^3}{kg} \right )\cdot (8\cdot 10^{-3}\; kg)\cdot \left ( 101325\; \frac{N}{m^2} \right )=-0{,}075301\; J=75{,}301\; mJ

                W<0     arbejdet udføres af systemet
                W>0     arbejdet udføres systemet


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2015 af Heptan

#1 Der mangler vist et minustegn i sidste lighed


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2015 af mathon

               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! W=-\left ( 9{,}2896\cdot 10^{-5}\; \frac{m^3}{kg} \right )\cdot (8\cdot 10^{-3}\; kg)\cdot \left ( 101325\; \frac{N}{m^2} \right )=-0{,}075301\; J=-75{,}301\; mJ


Svar #4
07. oktober 2015 af jan12344 (Slettet)

Den er jeg vidst ikke helt med på. Hvorfor kan man ikke lave det sådan her. (se vedhæft)

Vedhæftet fil:studieportal 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2015 af Heptan

Der er noget galt med dine densiteter.

ρ = 1,000 · 106 g/m3

etc


Skriv et svar til: Termodynamik. Work.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.