Matematik

To tangenter

07. oktober 2015 af BrainyBrain - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med samme spørgsmål, som findes på dette link:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1450650

I det sidste svar, af Andersen11, forstår jeg alt det første, men dog ikke hvordan han kommer frem til tangentligningerne efter han har fundet x0 = ±√2: 

y = (3 + 2√2)·x    og   x = (3 - 2√2)·x

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2015 af mathon

tangentligning:

                 y = (-2x0 +3)·x + x02 - 2

                             xo = √(2)
                             y = (-2·√(2) + 3)·x +√(2)2 - 2
                             y = (-2·√(2) + 3)·x

                             xo = -√(2)
                             y = (2·√(2) + 3)·x +√(2)2 - 2
                             y = (2·√(2) + 3)·x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2015 af peter lind

Han sætter den fundne værdi af x0 ind i tangentens ligning. Det er den første ligning i hans svar eller på den anden linje i hans svar om du vil


Skriv et svar til: To tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.