Matematik

Binomialfordelinger, opgave 4020 c, gyldendals Gymnasiematematik arbejdsbog B

07. oktober 2015 af AFE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med en opgave, som lyder sådan: Sandsynligheden for, at vandstanden ved en bestemt kyst inden for et år er højere end diget, er 0,2. 
a) Bestem sandsynligheden for, at diget oversvømmes mindst en gang i løbet af 10 år.

b) Bestem sandsynligheden for, at der ikke forekommer oversvømmelse i løbet af 20 år.

c) Hvad må sandsynligheden for oversvømmelse af diget inden for et år højst være, for at sandsynligheden for højst en oversvømmelse i løbet af 20 år er mindst 30%?.

Behøver ikke svaret på opgaven, men vil meget gerne have en forklaring på hvordan den løses :).


Svar #1
07. oktober 2015 af AFE (Slettet)

Bruger forresten TI-Nspire til løsningen af opgaverne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2015 af peter lind

c) opgaven siger P(0)+P(1) ≤ 0,30, hvor det drejer sig om en binomialfordeling med sandsynlighed p(som du skal finde) og n = 20. Skriv formlen for P(0) og P(1) ind i uligheden og løs denne


Svar #3
07. oktober 2015 af AFE (Slettet)

Har ikke regnet med den del af binomialfordeling endnu. Hvad er formlen for P(0) og P(1)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2015 af peter lind

P(0) = (1-p)20

p(1) = 20*p(1-p)19


Svar #5
07. oktober 2015 af AFE (Slettet)

Hvad er p i formlen? Er det de 30%=0.3? Eller bruger man de 0.2 fra tidligere i opgaven? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2015 af peter lind

du skal find p af P(0)+P(1) =0,3


Svar #7
07. oktober 2015 af AFE (Slettet)

Jeg mener i (1-p)20, ved ikke hvilken variabel p er


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. oktober 2015 af peter lind

p er sandsynligheden for at der sker en en oversvømmelse af diget indenfor et år


Svar #9
07. oktober 2015 af AFE (Slettet)

Okay, tak for alt hjælpen :)


Skriv et svar til: Binomialfordelinger, opgave 4020 c, gyldendals Gymnasiematematik arbejdsbog B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.