Matematik

lineære funktion f

07. oktober 2015 af ctoft6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal finde forskriften for den lineære funktion f, når dens graf går igennem punkt A (4,4) og B (8,5)

nogle som har en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2015 af mathon

brug
         topunktsformlen
                                            \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2015 af MHR1993 (Slettet)

#0

En lineær funktion f(x), hvis graf går gennem to punkter, kan bestemmes ved at anvende den af mathon nævnte topunktsformel i #1.
Et ekstra hint: Bemærk, at punkterne A(4,4)=(x_1,y_1) og B(8,5)=(x_2,y_2). Prøv at indsætte disse i formlen og udregn derved a, dvs. hældningskoefficienten.
Herefter kan du isolere b i ligningen f(x)=ax+b, hvor du nu kender værdierne f(x)=ya og x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2015 af mathon

brug
         topunktsformlen
                                            \frac{y-4}{x-4}=\frac{5-4}{8-4}

                                           \frac{y-4}{x-4}=\frac{1}{4}

                                           y-4=\frac{1}{4}(x-4)

                                           y-4=\frac{1}{4}x-1

                                           y=\frac{1}{4}x+3


Skriv et svar til: lineære funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.