Matematik

Forskriften for f ved løsning af differentialligning

07. oktober 2015 af MalcoP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa! Jeg har en opgave der volder mig problemer, og håber at der er nogle der kan give en hjælpende hånd. 

Indtil videre har jeg:

Fundet ud af at grundformen for differentialligningen er y'=b-ay, og at b=5a & a=a

Jeg har også fundet den generelle løsning, men ved ikke hvordan jeg skal CAS-solve for konstanten når jeg ikke har fundet a endnu. Det kan selvfølgelig også være, at jeg er på det fuldstændig forkerte spor.

 Jeg har uploadet et billede af opgaven. 

Vedhæftet fil: Opgave 5.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2015 af peter lind

I den generelle løsning indsætter du f(0) = 25 og f(75) = 15. Det giver to ligninger til bestemmelse af a og integrationskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2015 af mathon

                    f(t)=C\cdot e^{-a\cdot t}+5

                    f(t)=20\cdot e^{-\frac{\ln(2)}{75}\cdot t}+5


Skriv et svar til: Forskriften for f ved løsning af differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.