Matematik

Kvadtkompelting

07. oktober 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

4x^2 + 24x= 0 

4x^2 +36 + 24x=36

(2x+6)^2 = 36

Nogen der kan forklare mig hvor det 36 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2015 af mathon

      (2x)^2+2\cdot 2x\cdot 6+6^2-36=0

      (2x+6)^2-36=0


Svar #2
07. oktober 2015 af hellokitty3

Kan du ikke forklar hvad du gør`


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2015 af mathon

Kvadratet på en toleddet størrelse har tre led: to kvadrattal og det dobbelte rodprodukt. Her har du det ene kvadrattal og det dobbelte produkt, hvorfor det andet kvadrattal 6^2 må tilføjes for at kvadratkompletteringen er mulig.


Svar #4
07. oktober 2015 af hellokitty3

Men hvordan kan du se at det er 6^2 altså hvordan kom du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2015 af mathon

det dobbelte produkt er 2\cdot (2x)\cdot y=24x      når y er det andet kvadrattals rod

                                      y=\frac{24x}{4x}=6

                                     


Svar #6
07. oktober 2015 af hellokitty3

okay hvad med denne opgave

9x^2 +12-5=0 

9x^2 +12=-5

(3x+2)^2 =-5

Kan du forklar mig denne 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2015 af mathon

#6 er forkert.


Svar #8
07. oktober 2015 af hellokitty3

Hvor er det så? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2015 af mathon

  9x2 +12x + (-5) = 0 

  \underset{kvdrattal}{(3x)^2}+\underset{dobbelte \; produkt}{2\cdot (3x)\cdot \mathbf{\color{Red} 2}}+\underset{kvadrattal}{\mathbf{\color{Blue} 2}^2}-4=-5

  (3x+2)^2-4=-5


Svar #10
07. oktober 2015 af hellokitty3

forstår det virklige ikke altså hvorfor siger du 2*3x*2*2^2 -4


Svar #11
07. oktober 2015 af hellokitty3

Men hvorfor dele du dobbelt produkt op? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2015 af mathon

#11
          Genlæs #5.


Skriv et svar til: Kvadtkompelting

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.