Matematik

Bølgeligningen

08. oktober 2015 af gariban - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Se billag:

Er dette rigtig svaret :/.

u_tt = -cos(x-t)*x^2-sin(x-t)x^2

og

u_xx = -cos(x-t)*t^2-sin(x-t)*t^2

Derved NEJ.

Håber på hjælp :)

Vedhæftet fil: Bølgeligningen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har vist fået differentieret forkert. (x-t) giver 1, når man differentierer mht. x, og -1, når man differentierer mht. t.

ut = -sin(x-t)*(-1) + cos(x-t)*(-1)  <=>

ut = sin(x-t) - cos(x-t)

utt = cos(x-t)*(-1) - (-sin(x-t)*(-1))  <=>

utt = -cos(x-t) - sin(x-t)

ux = -sin(x-t) + cos(x-t)

uxx = -cos(x-t) - sin(x-t)

Så svaret er JA.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2015 af mathon

         u(x,t)=\cos(x-t)+\sin(x-t)

         u_t(x,t)=\sin(x-t)-\cos(x-t)

         u_{tt}(x,t)=-\cos(x-t)-\sin(x-t)

......

         u_x(x,t)=-\sin(x-t)+\cos(x-t)

         u_{xx}(x,t)=-\cos(x-t)-\sin(x-t)

                 Dermed JA.


Skriv et svar til: Bølgeligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.