Matematik

ligninger

08. oktober 2015 af biddi (Slettet) - Niveau: C-niveau

det er en lille opgave som jeg har lidt problemmer med 

:-)

Vedhæftet fil: mat .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2015 af mathon

                    Men hvad med én colibakteries masse?

eller skulle teksten have været:
Hvor lang tid går der før en enklet bakterie har dels sig tilstrækkeligt til at fylde lige så meget som jorden?


Svar #2
08. oktober 2015 af biddi (Slettet)

Den får  man ikke oplyst. Derimod får man oplyst at den har samme densitet som vand.  


Svar #3
08. oktober 2015 af biddi (Slettet)

og jordens vægt 5972 E24  kg 


Svar #4
08. oktober 2015 af biddi (Slettet)

men er det rigtigt at jeg bare kan finde massen da jeg jo kender densiteten og rumfanget af bakterien og så derefter dividerer jordens masse med bakteriens?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2015 af mathon

Det var en væsentlig oplysning.

                             \rho _{H_2O}=1000\; \frac{kg}{m^3}

Jordens masse
                            m_{Jord}=5{,}976\cdot 10^{24}\; kg
hvilket kræver
                            V_{bak}=\frac{5{,}976\cdot 10^{24}\; kg}{10^3\; \frac{kg}{m^3}}=5{,}976\cdot 10^{21}\; m^3


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2015 af mathon

dvs                       N_{bak}=\frac{5{,}976\cdot 10^{21}\; m^3}{10^{-6}\; \frac{m^3}{stk}}=5{,}976\cdot 10^{27}\,stk

                             2^n=5{,}976\cdot 10^{27}\; \; \; \; n\in \mathbb N_0 

                              n\cdot \log_{10}(2)=\log_{10}\left (5{,}976\cdot 10^{27} \right )

                              n =\frac{\log_{10}\left (5{,}976\cdot 10^{27} \right )}{\log_{10}(2)}=90

tiden er dermed
                            90\cdot 20\; min=\, 1800\; min=30\; timer


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.