Kemi

Titrerings-opgave - HJÆLP

08. oktober 2015 af MrJunk (Slettet) - Niveau: B-niveau

25,0 mL af en ethansyreopløsningen titreres med 0,100 M NaOH med phenolphtalein som indikator. ved indikatoromslaget er der tilsat 15,3 mL af NaOH-opløsningen. Beregn ethansyreopløsningens formelle stofmængdekoncentration. 

Indtil videre har jeg lavet:

CH3COOH (aq) + OH- (aq)     -->      CH3COO- (aq) + H2O (l)
n(OH-) = c * v <=> 15,3 mL * 0,100mol/L  =  1,53 mmol


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2015 af Heptan

De reagerer i forholdet 1:1, så du har også beregnet stofmængden af ethansyre/ethanoat (1,53 mmol).

Benyt   c = n/V

hvor V = 25,0 mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2015 af mathon

Da reaktionsforholdet er 1 : 1
haves
                                (25\; mL)\cdot c_s=(15{,}3\; mL)\cdot (0{,}100\; M)

                                c_s=\frac{15{,}3}{25}\cdot (0{,}100\; M)=0{,}0612\; M


Skriv et svar til: Titrerings-opgave - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.