Matematik

Hjælp til matematik

08. oktober 2015 af Beast99 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg sidder med en afgangsprøve i matematik.

Det handler om en familie på 4 og deres vandforbrug.

Hjemme hos dem bliver der brugt 153,6 liter vand pr. person pr. dag.

Om ugen bruger hele familien 4,3 m3 vand om ugen.

Familiens mål er spare så meget på vandet, at dens forbrug kommer ned på 140 liter pr. person pr. dag.

Deres udgifter:

Abonnomentsbidrag: 1286,00 kr. årligt.                        

Forbrugsbidrag: 7,25 kr. pr. m3.

Vandafgift: 6,25 kr. pr. m3.

Vandafledningsafgift: 10,65 kr. pr. m3.

Jeg har fundet ud af, at familiens årlige udgift er 6685,94 kr.

Opgaven lyder så:

Hvor stort et beløb sparer familien om året, hvis den kun bruger 140 liter vand pr. person pr. dag?

Jeg håber I kan hjælpe.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2015 af MHR1993 (Slettet)

#0:

Fra liter til kubikmeter:

140l=0,14m^3

Kubikmeter gange antal mennesker gange antal ugedage giver

0,14m^3\cdot 4\cdot 7=3,92m^2

Pr. år bruges der

3,92m^2\cdot 52=203,84m^3

Abonnementsbidrag=1286kr

Brug nu samme fremgangsmåde for at beregne den nye pris - blot med 203,84 m3 i stedet for 223,6 m3- som du brugte til at finde familiens årlige udgift. Dernæst trækker du de to tal fra hinanden og finder således ud af, hvor stort et beløb familien sparer om året.


Svar #2
10. oktober 2015 af Beast99 (Slettet)

Tak for hjælpen:) MHR1993


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.