Kemi

Basic Kemi B - opgave 22 HJÆLP! (Opløsnighedsprodukt)

08. oktober 2015 af Agricole (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey :) Jeg har kemi lektier for og er nået til opgave 22, jeg kan ikke finde frem til resutatet. Opgaven lyder sådan her:

Anvend opløselighedsproduktet i tabel 4 for sølv(l)chromat til at beregne stoffets opløsninghed i vand ved 25 grader. ( resultate skal angives i g/100Ml)

Mit forslag:

Sølv(l)chromat opløselighedsprodukt = 1.12*1012 M3.

Ved at bruge ligevægts lovens formel får jeg at

[Ag]2*[Cr]*[O]4=1.12*10-12M3 => x2*x*x4 = 1.12*10-12M3 => x= 1.12*10-12M3

Så x = 7√1.12*10-12M3 = 0.0196 [mol/L] for så at finde [g/mol] ganger jeg med Molar vægten af stoffet som er 331.73[g/mol] og det giver så 6.509[g/L] for at få det til [g/100Ml] dividere jeg resultate med 10 så det giver 0.6509 [g/100Ml] og det er forkert.

Facit: 2.17*10-3 [g/100Ml]

Tak på forhånd, håber i kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2015 af Heptan

Ligevægtsloven er

Kop = [Ag+]· [CrO42-]

For s = [CrO42-] = ½ [Ag+] fås

Kop = (2s)2 · s = 4s3    ⇔    s = 3√(Kop/4)       (altså kubikroden af opløselighedsproduktet divideret med 4)

Den molære opløselighed s (med enheden mol/L) kan omregnes til g/100mL, og det ser ud til at du har styr på hvordan man gør det.


Skriv et svar til: Basic Kemi B - opgave 22 HJÆLP! (Opløsnighedsprodukt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.