Matematik

Hurtigt Induktiv Belastning spørgsmål

11. oktober 2015 af TK10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Er ikke helt sikker på, om det bare, at bruge modstandens formlen, for at regne induktiv belastning på? Håber der er nogle som kan hjælpe mig:)?

1. En spole tilsluttes 10 V DC og strømmen måles til 25 mA.

Beregn modstanden i spolen. R=U/I -> 10v/0,25 A =40 ohm

2. Den samme spole tilsluttes nu 230 V AC og strømmen måles til 0,22 A

Beregn modstanden i spolen. R=U/I -> 230v/0,22 A =1,045 Ohm


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2015 af mathon

1.

     R = U / I ⇔ (10 V) / (0,025 A) = 400 Ω


Svar #2
11. oktober 2015 af TK10 (Slettet)

Ohh. My bad ;)


Svar #3
11. oktober 2015 af TK10 (Slettet)

Når det er man snakker om induktiv belastning, skal man så ikke bruge denne formel i stedet for?:

XL = 2*PI*F*L?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2015 af mathon

2.
       
Z = U / I ⇔ 230 V / 0,22 A =1.045,45 Ω

        X_{ind}=\sqrt{Z^2-R^{2}}=\sqrt{\left (1045{,}45\; \Omega \right )^2-(400\; \Omega ) ^2}=965{,}901\; \Omega


Svar #5
11. oktober 2015 af TK10 (Slettet)

Mange tak :)

Hvad står Z for?


Svar #6
11. oktober 2015 af TK10 (Slettet)

Det er nok impedansen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2015 af StoreNord

Spolen tilsluttes 10 V DC Altså jævnstrøm.

Den strøm på 0,22 A der måles er vel "steady state".

Så den ohmske modstand er U/I = 10/0,025 = 10.000/25 = 2000/5 = 400 Ω.

En elektriker kunne fejlfinde en "død motor" på den beskrevne måde. Havde modstanden den rigtige værdi var der ihvertfald ikke fejl på spolen tråd.

Du skulle måske lige fortælle os hvad du mener med "Induktiv Belastning" i overskriften, eller om du skrev DC ved en fejl?


Skriv et svar til: Hurtigt Induktiv Belastning spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.