Kemi

pH af svag protolyt

11. oktober 2015 af zalamander (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis jeg nu har fortyndet en 0.1 M eddikesyreopløsning til 0.001 M eddikesyre, hvordan beregner jeg så dens pH? 

Jeg har målt pH til næsten 4 på pH metret, men hvis jeg tager pH=-log(0.001) får jeg pH=3. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2015 af mathon

for svage syrer (pKs > 4)
gælder:
                             pH=\frac{1}{2}\cdot (pK_s-\log(c_s))


Skriv et svar til: pH af svag protolyt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.