Biologi

Hvad er bakterie? hvad gør det?

11. oktober 2015 af Camillaalilji - Niveau: A-niveau

En som kan forklar hvad bakterie er og hvad det gør ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2015 af ElMalek

Bakterier er små levende organismer, som findes næsten overalt. De findes i luften, i jorden, i maden, ja selv vores krop er fyldt med bakterier. Faktisk består vores krop kun af 10 % menneskeceller. Resten er bakterier, der lever i eller på vores krop, især på huden, i munden og i vores tarm.

Som nævnt er nogle bakterier sygdomsfremkaldende i mennesker, mens andre bakterier er helt harmløse. Det skyldes, at nogle bakterier har evnen til at producere giftstoffer (kaldet toksiner), som ødelægger menneskets celler og væv. Nogle giftstoffer er meget effektive, og hvis ikke disse bekæmpes af immunforsvaret eller med medicin, kan de være dødellige. Andre giftstoffer er mindre farlige, men kan give ubehag i form af feber og betændelse indtil de bekæmpes. Selvom de fleste af de bakterier som lever på og i vores krop er harmløse, sker det faktisk også, at disse bakterier gør os syge. Det skyldes, at nogle bakterier kun producerer toksiner under visse betingelser. Det betyder, at en ellers harmløs bakterie kan gå hen og blive sygdomsfremkaldende, hvis den ender det forkerte sted i kroppen.

 Læs mere på: http://www.biotechacademy.dk/Undervisningsprojekter/Grundskoleprojekter/Bakterier-vira-og-antibiotikaresistens/Teori/Bakterier-og-vira


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Der er bakterier, der er livsvigtige for os. F. eks. kan vi ikke selv nedbryde cellulose. Derfor kan vi ikke selv fordøje intakte planteceller, så vi kan næsten ikke udnytte rå plantedele. Her er der nogle bakterier, der hjælper os. De kan nedbryde cellulosen, der er i plantecellernes vægge, og derved give os adgang til indholdet af cellerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2019 af josefine0210

Ude Bakterier kan vi ikke overleve, så de er livsvigtige for os. Bakterer er encellet, og har ikke en cellekerne. bakterier er i vores krop, og er overalt her på jorden. De kan også leve i mad, vi bruger bakterier til F.eks yogurt eller flere mælke mælkeprodukter. Det man gør er at man tager de gode baterier i Fx baby lort, og putter det i yogurten, som gør at den får den syrlige smag. Bakterier kan dele sig på ca.20 min, så man kan konkludere at det går væsenlig stærkt.


Skriv et svar til: Hvad er bakterie? hvad gør det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.