Matematik

Definitionsmængde

12. oktober 2015 af ua1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En der kan hjælpe med følgende:

Jeg skal finde definitionsmængden for følgende funktion.
f(x)=\frac{1}{x^2-x-2}

Når grafen for denne tegnes ind på maple, kan det aflæses at definitionsmængden er: Dm(f)=x \varepsilon R,x\neq -1 og x \neq 2

Men når jeg beregner diskriminanten d for nævneren:

d=b^2-4\cdot a\cdot c

d=1^2-4\cdot 1\cdot (-2)=9

dvs. der er to løsninger:

x=\frac{-1 (+- )kvadratrod(9)}{2\cdot 1}

Dermed får jeg x = 1 og x = -2. Men dette passer ikke med fortegnene? Har jeg udregnet det forkert??


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2015 af Lurch (Slettet)

Du har glemt at b er negativ

x= (-b +- sqrt(d)) / (2a)

x = +1 +-.....


Svar #2
12. oktober 2015 af ua1 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.