Matematik

Differentation

12. oktober 2015 af MrHenning (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Skal have den dobbelt afledede for g(t)= e^s^i^n^(^9^t^)

Får g'(t) =  9cos(9t)*e^s^i^n^(^9^t^)

Kan ikke helt få det rigtige resultat, når jeg prøver at udregne g''(t).

Første del er det bliver vel -9sin(9t)*9= -81*sin(9t), men ved ikke helt hvordan jeg skal fortsætte.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2015 af Soeffi

TiNspire.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2015 af Heptan

g'(t) er vist rigtig nok,

når du regner g''(t) skal du bruge produktreglen, som siger at

(f(x)\cdot g(x))' = f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2015 af Heptan

Med produktreglen fås

\\ \left ( 9\cdot \cos(9t)\cdot e^{\sin(9t)} \right )'=9\cdot \left ( -9\cdot \sin(9t)\cdot e^{\sin(9t)}+\cos(9t)\cdot e^{\sin(9t)}\cdot cos(9t)\cdot 9 \right ) \\ \\=81\cdot e^{\sin(9t)}\cdot \left ( -\sin(9t)+\cos^2(9t) \right )


Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.