Kemi
Svovlsyre – nedbrydning af protein
Hej :)
Jeg er ved at lave en opgave om bestemmelse af proteinindholdet i fødevarer. Jeg skal forklare metoden Kjeldahl. Jeg er gået i stå med hvordan svovlsyre nedbryder organisk materiale. Jeg kan ikke rigtig finde noget informationen om nedbrydningen.
Er der nogle her, der ved hvordan svovlsyre nedbryder proteiner til ammoniak? :)
Tak på forhånd
Svar #1
12. oktober 2015 af kuerten15
Der sker en oxidation af proteinet ved hjælp af svolvsyre og der dannes CO2 og H2O. Nitrogen-atomet omdannes til NH4+ og opløses til NH3.
organisk nitrogen + H2SO4 --> (NH4)2SO4 + CO2 + H2O
Skriv et svar til: Svovlsyre – nedbrydning af protein
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.