Matematik

Beregn egenbetalingen

13. oktober 2015 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Det beløb, som eleverne og deres forældre skal betale, kaldes for egenbetalingen. 

Egentalingen er lig med prisen på efterskoleopholden minus statsstøtten.

Lines forældre har et samlet indomstgrundlag på 560000 kr

Beregn Lines egenbetaling for et helt skoleår

De får 31488 som statsstøtte. 

Er det så ikke bare 75030 - 31488 = 43.542 

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis prisen for efterskoleopholdet er 75.030 kr, så ja.


Svar #2
15. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

Okay, mange tak! 


Svar #3
15. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

Så er der denne her opgave

Anna vil på samme efterskole som Line. Hendes forældre har et samlet indkomstgrundlag på 1000000 kr 

Sammenlign forholdet mellem egenbetaling og indkomtsgrundlag for Line og Anna

Line's egenbetaling er på: 43.542 og hendes inkomstgrundlag er på: 31.488

Anna's egenbetaling er på: 54.120 og hendes indkomstgrundlag er på: 20.910

Hvad mener de med at jeg skal sammenligne forholdet? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Lines egenbetaling er 43542 kr og indkomstgrundlaget er 560000 kr.

Forholdet mellem egenbetaling og indkomstgrundlag er så

43542 kr / 560000 kr = 0,077754

 

Annas egenbetaling er 54120 kr og indkomstgrundlaget er 1000000 kr.

Forholdet mellem egenbetaling og indkomstgrundlag er så

54120 kr / 1000000 kr = 0,054120

 

Forholdet mellem egenbetaling og indkomstgrundlag er altså størst i Lines tilfælde.


Skriv et svar til: Beregn egenbetalingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.