Matematik

brøkregneregler

13. oktober 2015 af peal2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogle der kan forklare mig, hvorfor at:

1/x-1/a giver x=a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2015 af mathon

   1/x - 1/a =  (a-x)/(ax)      a ≠ 0    x ≠ 0    


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. oktober 2015 af mathon

            1/x = 1/a      a ≠ 0    x ≠ 0     to identiske brøker med samme tæller har samme nævnere

             x = a


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

1/x-1/a giver ikke x=a. Det første er et udtryk, det andet en ligning.

Derimod

1/x=1/a ganges med x og med a på begge sider af lighedstegnet:

ax/x = ax/a

Herefter forkortes brøkerne, hvorved nævnerne bliver 1:

a/1 = x/1

Hvilket er det samme som

a=x


Skriv et svar til: brøkregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.