Kemi

beregn hvor mange frie mol

13. oktober 2015 af malaa11 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har brug for hjælp til at lave denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2015 af ChemistryIsKey

Tror ikke skærmbilledet kan vises? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 20.36.24.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2015 af mathon

          pH=pK_a+\log\left ( \frac{\left [ NH_3 \right ]}{\left [ NH_4^+ \right ]} \right )

         \frac{\left [ NH_3 \right ]}{\left [ NH_4^+ \right ]} =10^{pH-pK_a}=10^{8{,}50-9{,}25}=\frac{0{,}177828}{1}

          \frac{\left [ NH_3 \right ]}{\left [ NH_4^+ \right ]+\left [ NH_3 \right ]}=\frac{0{,}177828}{1+0{,}177828}

          \frac{\left [ NH_3 \right ]}{0{,}1\; M}=0{,}15098

           \left [ NH_3 \right ]=0{,}015098\; M

hvoraf for kompleksligevægten

                        \left [ NH_3 \right ]=0{,}015098\; M\approx 0{,}015\; M

         


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2015 af mathon


                        \frac{\alpha \cdot (0{,}1\; M)}{(\left (1-\alpha )\cdot (0{,}1\; M) \right )\cdot \left ((1-2\alpha )\cdot (0{,}015\; M) \right )}=35\; M^{-2}\; \; \; \; 0<\alpha <\tfrac{1}{2}

                                                \alpha =0{,}224

dvs
                      \left [ Mn^{2+} \right ]_{frie}=(1-0{,}224)\cdot (0{,}1\; M) =0{,}0776\; M

                     n\left ( Mn^{2+} \right )_{frie}=(0{,}0776\;\tfrac{mol}{L})\cdot (1{,}001\; L)=0{,}078\; mol              


Skriv et svar til: beregn hvor mange frie mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.