Kemi

pH af amfolyt

13. oktober 2015 af zalamander (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne ph af NaH_2PO_4 0,1 mol, men jeg har kun én pKa værdi (fundet på tysk wikipedia 7,21). Hvordan beregner jeg så pH ud fra amfolyt formlen? pH=1/2(pK_a_I*pK_a_I_I)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2015 af mathon

pK_{a1}=pK_{a}(H_3PO_4)=2{,}2


Svar #2
15. oktober 2015 af zalamander (Slettet)

Men hvad er pKaII så? Er den så 7,21?


Svar #3
15. oktober 2015 af zalamander (Slettet)

Hvad hvis jeg skal finde pH for samme stof, bare fortyndet med faktor 10? 


Skriv et svar til: pH af amfolyt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.