Andre fag

Familieret - Jura opgave hjææææælp

29. oktober 2015 af MWO90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej venner. Håber i kan hjælpe mig med denne opg. 

Hvis A har fuldstændig særeje på ejendommen MM som har en friværdi på 135k og hun sammen med sin ægtefælle B beslutter sig for at ejendommen skal moderniseres som ægtefælle B udarbejder da han er arkitekt, og derefter en nyprioritering af MM fremskaffede A en del af pengene til håndværkerudgifterne ved ombygningen, resterende beløb 150k som Ole betaler og MM derefter får ny friværdi 270k og pantegæld 1,08 mil og MM nu vurderes til 1,35mil

De betaler ellers de andre udgifter sammen

da A og B bliver skilt har ejendommens værdi nu 1,68 mil pantegæld på 960k og friværdi 720k.

B ønsker at ejendommen nu skal tilhøre ægtefællerne i lige sameje, idet han har indskudt 150k og arkitekthonoar der unedr skiftet blir fastsat til 39k af en skønsmand idet ole ikke tidligere havde udfærdiget en opgørelse... Han fortæller at det er derfor han har betalt halvdelen af udgifterne. Han ønsker også at A skal godtgøre ham 150k og 39k derudover de 60k han har betalt i afdrag... A mener dog det aldrig har været på tale at han skulle være medejer men at de bare skulle deles om fælles udgifter.

Det jeg så er interesseret i at vide er om B kan skifte den formueordning der er lavet på ejendommen som er As arv og bestemt fuldstændig særeje fra T. 

udover det kan  B så kræve alle de penge? i alt 249k 


Skriv et svar til: Familieret - Jura opgave hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.