Matematik

Andengrads.

06. november 2015 af okayholy (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan forklarer det i pap for mig?

Mange tak. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

En parabel er en graf for et andengradspolynomium.

f(x) = ax2 + bx + c

Lad os nu for nemheds skyld lægge y-aksen ned gennem toppunktet og x-aksen der hvor grafen er 5 m bred.

c kan nu nemt aflæses til 4,8.

Da grafen er symmetrisk omkring y-aksen, må der gælde at f(x) = f(-x). Dvs.

f(x) = f(-x)  <=>

ax2 + bx + c = a(-x)2 - bx + c  <=>

ax2 + bx + c = ax2 - bx + c  <=>

bx = -bx

Hvis dette skal gælde for alle værdier af x, må b være 0.

a kan vi bestemme af

f(2,5) = 0  <=>

a(2,5)2 + 4,8 = 0  <=>

a = 0,768

Så forskriften bliver

f(x) = 0,768x2 + 4,8


Svar #2
06. november 2015 af okayholy (Slettet)

Mange tak!


Svar #3
06. november 2015 af okayholy (Slettet)

Eller hvordan havde du aflæst 2.5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den er 5 m bred. Dvs. 2,5 m til hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2015 af Soeffi

#0. Du lægger x-aksen i bunden af parablen og y-aksen i midten. Derved får parablen de to nulpunkter x = -2.5 og x = 2.5. Skæringen med y-aksen er 4,8. Der gælder at,...

y = a·(x + 2.5)(x - 2.5), hvor a findes af betingensen y(0) = 4,8:

4,8 = a·(0 + 2.5)(0 - 2.5) <=> 4,8 = a·(-6,25) <=> a = - 0,768.

Det giver:

y = - 0,768·(x + 2.5)(x - 2.5) = - 0,192·(x2 - 6,25) = - 0,768·x2 + 4,8


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2015 af Soeffi

#5.


Svar #7
06. november 2015 af okayholy (Slettet)

Ok på den måde, mange tak 


Skriv et svar til: Andengrads.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.