Biologi

Enzymkinetik - absorbans til koncentration

18. november 2015 af Amamah (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har lavet et forsøg i enzymkinetik og jeg skal nu lave standardkurven. Jeg har fået absorbans resultaerne, problemet er at jeg ikke ved hvordan koncentrationen skal udregnes. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2015 af Casabon

Princippet er at man undersøger absorbansen ved forskellige koncentrationer. De undersøgte koncentrationer er altså kendt ved forsøgets start og absorbansen er den ubekendte. Du skal derfor gerne have en værdi for koncentrationen, som tilhører dine absorbans-resultater. Jeg tror du skal kigge dit forsøg igennem igen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2015 af DrNielsen

Du kan regne det ud ved hjælp af Lambert Beers lov;
A = \varepsilon * l * \sqsubset A\sqsupset

Hvor

A = Absorbans

\varepsilon = ekstinktionskoefficienten

l = kuvettebredden

Det skulle være ligetil. Skriv hvis der er andet :-)


Skriv et svar til: Enzymkinetik - absorbans til koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.