Bioteknologi

Beregninger

20. november 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn den brøkdel af nonansyren, der findes på baseform i AlgeFrin, hvor pH i AlegreFrin er 6,1 ved 25 grader. 

Hvordan løser jeg sådan en opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2015 af mathon

Ved 25°C:

                                    C_8H_{17}COOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; C_8H_{17}COO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
ligevægtsmolariteter:            (1-\alpha )\cdot c_s                                          \alpha \cdot c_s                          \alpha \cdot c_s

       pufferligning:
                                           pH=pK_s+\log\left ( \frac{\alpha }{1-\alpha } \right )
                                          \alpha =\frac{1}{1+10^{\, pK_s-pH}}

                                          \alpha =\frac{1}{1+10^{\, 4{,}96-6{,}1}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2015 af S28 (Slettet)

Præcis som #1 sagde


Svar #3
24. november 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Hvad skal jeg bruge formlen til? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2015 af mathon

brøkdelen på baseform

                                          \alpha =\frac{1}{1+10^{\, 4{,}96-6{,}1}}=0{,}93245\approx 93{,}2\%


Svar #5
24. november 2015 af Mie12345678 (Slettet)

når tusinde tak 


Skriv et svar til: Beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.